Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

#andreoyacademy - DIY Ανακαινίστε τα έπιπλά σας με χρώματα κιμωλίας

Submitted on
Ενότητα
Χρώματα Κιμωλίας - DYI

Χρώματα κιμωλίας: Η εύκολη diy ανανέωση!

Αν σκέφτεστε να ανανεώσετε τα έπιπλα του σπιτιού σας και γενικά την διακόσμηση του σπιτιού σας, τότε τα χρώματα κιμωλίας είναι το πρώτο που πρέπει να αγοράσετε! Με τα χρώματα κιμωλίας θα δημιουργήσετε εντυπωσιακά έπιπλα και θα αποκτήσετε ένα σπίτι πιο όμορφο και πιο ζεστό.

Με την βοήθεια της  #andreoyacademy, θα δείτε παρακάτω πόσο εύκολο είναι να βάψετε μόνοι σας με χρώματα κιμωλίας, ώστε να δημιουργήσετε την διακόσμηση των ονείρων σας!
#andreoyacademy

Τι είναι όμως τα χρώματα κιμωλίας;

Είναι διακοσμητικά, άοσμα χρώματα, που αποτελούνται από νερό και κιμωλία και συνήθως  χρησιμοποιούνται με σκοπό να δώσετε μια παλιά όψη ή μια τεχνοτροπία φυσιολογικής από το χρόνο φθοράς σε ένα έπιπλο ή κάποιο άλλο αντικείμενο. Δημιουργεί μια απαλή και βελούδινη, ματ υφή στην επιφάνεια, κάνοντάς την ιδιαίτερη και εντυπωσιακή.

Και τι βάφω με χρώματα κιμωλίας;

Εκτός από τα συνηθισμένα ξύλινα έπιπλα, μπορείτε να βάψετε μέταλλο, πλαστικό, πέτρα, μάρμαρο και άλλα πολλά. Είστε έτοιμοι να ανανεώσετε τον χώρο σας;

Χρώματα κιμωλίας #andreoyacademy

Υλικά που θα πρέπει να έχετε:

  1. Χρώμα κιμωλίας  [Δείτε τα χρώματα κιμωλίας στο eshop μας]
  2. Πινέλα  [Δείτε τα πινέλα κιμωλίας στο eshop μας]
  3. Προστατευτικά για το πάτωμα  [Δείτε προστατευτικά στο eshop μας]
  4. Γυαλόχαρτο ή ελαφρώς τραχύ σφουγγάρι  [Δείτε σφουγγάρια στο eshop μας]
  5. Βαμβακερό πανί 
  6. Βερνίκι ή κερί  [Δείτε βερνίκια στο eshop μας]

 
#andreoyacademy tips: Δε χρειάζεται να κάνετε αστάρωμα ή τρίψιμο της επιφάνειας τοποθέτησης, προτού αρχίσετε το βάψιμο με χρώματα κιμωλίας.

 

Πως θα βάψω με χρώμα κιμωλίας;

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙΜΩΛΙΑΣ

Προστασία πατώματος

Το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα είναι να προστατέψετε το πάτωμα που είναι τοποθετημένο το αντικείμενο που θα βαφτεί, προκειμένου να αποφύγετε να λερωθεί. Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε με εφημερίδες, νάυλον, χαρτόνια ή ακόμα και με ένα παλιό σεντόνι.

Χρώματα κιμωλίας diy

Καθαρίστε την επιφάνεια που θα βάψετε

Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό και σαπούνι και μετά στεγνώστε την με ένα πανάκι για να διώξετε την οποιαδήποτε σκόνη μπορεί να υπάρχει.

Βάψτε με χρώματα κιμωλίας

Βάψτε την επιφάνεια με χρώμα κιμωλίας

Η βαφή προτείνεται να είναι σε δύο στρώσεις. Στη πρώτη στρώση εφαρμόζετε μια παχιά στρώση χρώματος ως βάση. Την αφήνετε να στεγνώσει σύμφωνα με της οδηγίες της εταιρείας του χρώματος. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, επαναλάβετε κάνοντας την ίδια ακριβώς διαδικασία με την πρώτη στρώση.

Τεχνοτροπία με χρώματα κιμωλίας

Τρίψτε με σφουγγάρι ή γυαλόχαρτο (Προαιρετικό)

Αν θέλετε να δώσετε όψη παλαίωσης στα έπιπλά σας, θα χρειαστεί να τρίψετε την επιφάνεια που βάψατε. Αυτό το κάνετε με ένα ελαφρώς τραχύ σφουγγάρι ή γυαλόχαρτο, τρίβοντας προς μια κατεύθυνση

Με αυτό τον τρόπο θα φανεί από κάτω το χρώμα της βάσης (η πρώτη στρώση ή ακόμα και η αρχική επιφάνεια του ξύλου), ώστε να δοθεί η αίσθηση του ξεθωριασμένου.

#andreoyacademy tips: Τρίψτε μόνο τις επιφάνειες που θέλετε να φαίνονται σαν ξεθωριασμένες.

Βερνίκι για χρώμα κιμωλίας

Προστατεύστε την επιφάνεια με βερνίκι ή κερί

Όταν η επιφάνεια στεγνώσει, εφαρμόστε πάνω βερνίκι ή κερί. Αφήστε το κερί ή το βερνίκι να στεγνώσει για 24 ώρες και περάστε την επιφάνεια με ένα στεγνό πανί για να ολοκληρώσετε.

Μπορείτε να προτιμήσετε είτε διάφανο κερί ώστε έτσι να αναδείξετε το χρώμα που έχετε βάψει το έπιπλο προστατεύοντας το, είτε να προτιμήσετε ένα σκούρο κερί, το οποίο θα δώσει ένα ακόμα πιο έντονο τόνο παλαίωσης.

#andreoyacademy tips: Στην Ανδρέου Group θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να αναβαθμίσετε αισθητικά τα έπιπλά σας

Τώρα που είδατε πόσο εύκολο είναι να βάψετε τα αντικείμενά σας με χρώματα κιμωλίας, τολμήστε το και δώστε μια καινούργια πνοή στην διακόσμηση του σπιτιού σας